bitki wieprzowe z kaszą gryczaną i buraczkami

Tradycyjne danie polskiej kuchni, idealne na codzienny, smaczny posiłek. Intensywny smak mięsa
i sosu w połączeniu z pożywną kaszą gryczaną oraz domowymi buraczkami przypomni smak dzieciństwa.

 

Składniki:

kasza gryczana 33,3 %, bitki wieprzowe 23,8%, buraczki 23,8% (buraki ćwikłowe 75,5%, olej rzepakowy, masło, cukier, ocet, mąka pszenna, sól, czosnek, pieprz czarny), woda, cebula, mąka pszenna, masło, koncentrat pomidorowy, sos sojowy (woda, sól, soja, mąka pszenna), pieprz czarny.

 

Sposób przyrządzenia i przechowywania:

Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

 

Uwaga! Przy zdejmowaniu górnej folii, danie może być bardzo gorące.

 

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2 °C – 5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
196 kcal/100 g
11,6 g/100 g
3,5 g/100 g
16,7 g/100 g
2,8 g/100 g
6,2 g/100 g
0,8 g/100 g