dorsz z puree ziemniaczano-marchewkowym, fasolką i sosem francuskim

Ta pyszna ryba w otoczeniu delikatnych dodatków jest cennym źródłem białka i kwasów omega-3, które mają dobroczynny wpływ na serce. Jedząc to danie robisz przysługę swojemu ciału, a przede wszystkim… podniebieniu!

 

Składniki: puree ziemniaczano-marchewke 45% (ziemniaki, marchew, masło, mleko, sól), dorsz 20% (dorsz 98%, olej rzepakowy, sól, pieprz biały), fasolka 20% (fasolka zielona, masło, sól, cukier, czosnek), sos francuski 15% (por, śmietana, cebula, wino białe, masło, sól, olej rzepakowy, cukier, ocet winny, pieprz czarny, mąka pszenna).

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
100 kcal/100 g
4,8 g/100 g
1,6 g/100 g
7,6 g/100 g
2,8 g/100 g
5,6 g/100 g
0,9 g/100 g