kotlet pożarski z puree i marchewką w talarkach

Delikatny kotlet pożarski z idealnie doprawionego mięsa drobiowego. Zawsze aromatyczny
i doskonały, przyrządzany z pasją i dbałością o każdy szczegół.

 

Składniki: puree 47% (ziemniaki, masło, sól), kotlet pożarski 28% (mięso drobiowe, masło, jaja, śmietana, bułka tarta, olej rzepakowy, pieprz czarny, sól), marchewka 25% (marchew, masło, czosnek, pieprz czarny, sól).

 

Sposób przygotowania: danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
102 kcal/100g
4,3 g/100g
1,7 g/100g
12,5 g/100g
9,9 g/100g
5,0 g/100g
1,0 g/100g