Kotlety drobiowe w sosie pieczarkowym z kaszą bulgur

Wyśmienite kotlety drobiowe w gęstym, wyrazistym sosie pieczarkowo-śmietanowym podane z odżywczą kaszą bulgur. Idealna propozycja na pyszny obiad.

 

Składniki: kasza bulgur 50%, kotlety drobiowe 25% (mięso z podudzia kurczaka 62%, bułka tarta, cebula, olej rzepakowy, jaja, śmietana, pieprz, sól) sos pieczarkowy 25% (śmietana, pieczarki 45%, cebula, mąka pszenna, podgrzybki grys, pieprz czarny, sól ).

 

Sposób przygotowania: Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być  gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
158 kcal/100g
6,8g /100g
2,2g /100g
19,3g /100g
0,7g /100g
6,6g /100g
0,2g /100g