kurczak z grilla z ryżem i warzywami

Soczysta grillowana pierś kurczaka z warzywami na sypkim ryżu z dodatkiem odrobiny masła czosnkowego i świeżej pietruszki.

 

Składniki: ryż basmati 35%, kurczak filet 25%, brokuł 12,6%, marchew 12,6%, kalafior 12,6%, czarny ryż, masło, olej rzepakowy, pietruszka (nać), czosnek, sól, pieprz, papryka (suszona/mielona), cukier, czosnek granulowany.

 

Sposób przygotowania: danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
151 kcal/100 g
2,0 g/100 g
1,0 g/100 g
22,4 g/100 g
0,6 g/100 g
9,1 g/100 g
1,9 g/100 g