Kurczak z grilla ze szpinakiem i makaronem orzo

Delikatna grillowana pierś z kurczaka w aksamitnym sosie z odżywczego szpinaku i śmietany, podana z oryginalnym makaronem orzo, to nasza propozycja na zdrowy posiłek.

 

Składniki: makaron 42% (mąka z pszenicy durum, woda), sos szpinakowy 38% (śmietana, szpinak 31%, woda, cebula, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa), kurczak 20% (filet z kurczaka 98%, sól, olej rzepakowy, pieprz czarny, papryka słodka mielona).

 

Sposób przygotowania: danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

 

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

 

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2 °C – 5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
673 kJ / 161 kcal/100 g
6,3 g/100 g
3,1 g/100 g
18,6 g/100 g
1,2 g/100 g
5,5 g/100 g
0,9 g/100 g