makaron z pesto i grillowanym kurczakiem

Ręcznie robione pesto z dodatkiem soczyście grillowanego kurczaka oraz makaronu farfalle to poezja smaku.

 

Składniki: makaron 45% (100% mąka z pszenicy durum), kurczak filet 23%, ser ementaler (mleko, sól, kultury bakterii) 19% (27% tł.), olej rzepakowy 10%, natka pietruszki 2%, płatki migdałowe, czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona (suszona/mielona).

 

Sposób przygotowania: danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
318 kcal/100 g
13,1 g/100 g
1,4 g/100 g
34,2 g/100 g
0,1 g/100 g
14,8 g/100 g
1,9 g/100 g