makaron z pesto rosso na ostro i grillowanym kurczakiem

Propozycja dla tych, którzy kochają zdecydowane smaki. Nasze klasyczne połączenie pysznego drobiu z makaronem w tej wersji, dzięki smakowi czerwonego pesto, zachwyci fanów dobrze doprawionej kuchni.

 

Składniki: makaron 50% (mąka z pszenicy durum, woda), kurczak % (kurczak filet 97%, olej rzepakowy, papryka słodka, sól, pieprz czarny), pesto rosso 25% (pomidory bez skórek, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, pieprz cayenne).

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
193 kcal/100 g
6,3 g/100 g
0,6 g/100 g
23,0 g/100 g
1,3 g/100 g
10,5 g/100 g
1,1 g/100 g