kotlet mielony z puree i buraczkami

Tradycyjny kotlet mielony z puree ziemniaczanym i buraczkami to poezja domowego smaku.

 

Składniki: puree 45% ( ziemniaki 87%, mleko, masło, sól ) buraczki 30% ( burak cwikłowy 84%, woda, cukier, masło, ocet spirytusowy, mąka pszenna, sól, pieprz czarny ), kotlet mielony 25% ( mięso mielone wieprzowe 51%, bułka tarta, ziemniaki, cebula, masło, jaja, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny)

 

Sposób przygotowania: danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
169 kcal/100 g
10,0 g/100 g
1,6 g/100 g
16,1 g/100 g
2,7 g/100 g
4,5 g/100 g
1,4 g/100 g