pulpety drobiowe w sosie śmietanowym z puree i marchewką

Soczyste pulpety z kremowym puree ziemniaczanym i pyszną marchewką to sycące, delikatne
i wspaniałe danie, które Was zachwyci.

 

Składniki: ziemniaki 45%, marchew 27%, mięso mielone z podudzia kurczaka 13%, śmietana 5%, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, masło, mąka pszenna, czosnek, pieprz czarny mielony, olej rzepakowy.

 

Sposób przygotowania: danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.

 

 


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
121 kcal/100 g
4,6 g/100 g
2,0 g/100 g
14,8 g/100 g
1,3 g/100 g
3,7 g/100 g
1,5 g/100 g