Sznycle z kurczaka z puree i marchewką

Soczyste panierowane piersi z kurczaka podane z kremowym puree ziemniaczanym, marchewką baby ugotowaną na parze oraz aromatycznym masłem ziołowym to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny.

 

Składniki: puree 43% (ziemniaki 88%, mleko, masło, sól), marchewka 30% (marchewka 99%, sól, czosnek, cukier), sznycle z kurczaka 25% ( filet z kurczaka 66%, jaja, bułka tarta, mąka pszenna, sól, pieprz czarny), masło ziołowe 3%  (masło 81%,  natka pietruszki, czosnek, sól).

 

Sposób przygotowania: danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

 

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2 °C – 5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
500 kJ/119 kcal/100 g
3,4 g/100 g
0,2 g/100 g
14,7 g/100 g
1,1 g/100 g
6,1 g/100 g
1,1 g/100 g