vegeburger z pieczonymi warzywami i wakame

Burger z kaszy jaglanej podany z pieczonymi warzywami: marchewką, selerem i burakiem przyprawionymi aromatycznym tymiankiem oraz glonami wakame z olejem sezamowym to wegetariańska propozycja zdrowego i oryginalnego posiłku.

 

Składniki: warzywa pieczone 50% (marchew 39%, burak 39%, seler 19%, olej rzepakowy, czosnek, sól, pieprz biały, tymianek), burger wegański 30% (kasza jaglana, olej rzepakowy, cebula czerwona, marchew, bułka tarta, mąka pszenna, sezam ziarno, kolendra, sos sojowy jasny (soja, mąka pszenna, sól, cukier, woda), sól, pieprz czarny, imbir, papryka chilli, natka pietruszki), wekame  20%( wakame 78%, olej sezamowy)

 

Sposób przyrządzenia i przechowywania:

Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

 

Uwaga! Przy zdejmowaniu górnej folii, danie może być bardzo gorące.

 

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2 °C – 5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
147 g/100 g
9,7 g/100 g
0,8 g/100 g
15,4 g/100 g
2,8 g/100 g
2,8 g/100 g
1,1 g/100 g