fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem przygotowana według tradycyjnej receptury
z dodatkiem pachnącego majeranku i ziela angielskiego.

 

Składniki: woda, fasola 17%, cebula, kiełbasa zwyczajna  (mięso wieprzowe, mięso wołowe, przyprawy, sól peklująca, skrobia ziemniaczana), boczek wędzony, koncentrat pomidorowy, czosnek, liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, papryka słodka, sól, pieprz czarny.

 

Sposób przygotowania: danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
194 kcal/100g
5,1 g/100g
1,0 g/100g
23,4 g/100g
16,1 g/100g
15,9 g/100g
1,0 g/100g