lasagne bolognese

Ukochana przez Polaków klasyczna potrawa włoskiej kuchni. W naszym wydaniu smakuje dokładnie tak, jak w Rzymie czy Neapolu. Przy niej nawet najwybredniejsi fani Italii krzykną „mamma mia”!

 

Składniki: sos bolognese 66% (pomidory bez skórek, mięso wieprzowe mielone,marchew, mięso wołowe mielone, cukier, olej, seler, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, pieprz czarny, majeranek, oregano), makaron lasagne 19%(mąka z pszenicy durum, woda), sos beszamel 12% (mleko, masło, mąka pszenna, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny), ser ementaler 3% (mleko, sól, kultury bakterii).

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
180 kcal/100 g
8,7 g/100 g
2,9 kcal/100 g
14,8 g/100 g
4,2 g/100 g
9,6 g/100 g
0,9 g/100 g