Makaron Carbonara

Klasyczny włoski makaron z pszenicy durum w kremowym sosie carbonara z wędzonym boczkiem.  Najlepiej smakuje posypany świeżo startym parmezanem z dodatkiem ulubionych orzechów.

 

Składniki: makaron 59% (mąka z pszenicy durum, woda), sos carbonara 41% (śmietana, boczek wędzony, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny).

 

Sposób przygotowania: danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
230 kcal /100g
16,3g /100g
8,1g /100g
16,7g /100g
2,2 g /100g
4,9g /100g
0,6g /100g