spaghetti bolognese

Jego smak zna i kocha każde polskie dziecko. W naszym wydaniu kompozycja aromatycznego mięsnego sosu oraz klasycznego włoskiego makaronu zadowoli tak najmłodszych, jak i tych starszych smakoszy.

 

Składniki: sos bolognese 50% (pomidory bez skórek, mięso z podudzia kurczaka, cebula, koncentrat pomidorowy, marchew, masło, seler, czosnek, cukier, sól, olej rzepakowy, mąka pszenna, pieprz czarny, oregano), makaron spaghetti 50% (mąka z pszenicy durum, woda).

 

Sposób przygotowania: zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca

 

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.


Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E)
tłuszcz (T)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
węglowodany (W)
- w tym cukry
białko (B)
sól (S)
135 kcal/100 g
4,2 g/100 g
1,8 g/100 g
17,7 g/100 g
2,3 g/100 g
5,8 g/100 g
0,9 g/100 g