Bulgogi z ryżem Calrose

Bulgogi to jedno z najbardziej popularnych dan kuchni koreańskiej. Cienko pokrojona marynowana wołowina, smażona z dodatkiem warzyw i sezamu zachwyci swoim nietuzinkowym, wyrazistym smakiem. Podawane z aromatycznym ryżem Calrose to sycące danie idealne na obiad bądź kolacje.

Składniki

ryż Carlose 53%, sos bulgogi 47% (woda, mięso wołowe, cebula, marchew, pieczarki, sos sojowy ciemny (soja, woda, sól, barwnik: karmel, mąka pszenna), mus jabłkowy (jabłka, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cukier, mąka pszenna, ocet winny, olej rzepakowy, czosnek, imbir, olej sezamowy, sezam, przyprawy.

Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę.

Sposób przygotowania

Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii - danie może być bardzo gorące.

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 578 kJ/138 kcal /100 g

tłuszcz (T) 3,2 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /100 g

węglowodany (W) 23,0 g /100 g

- w tym cukry 2,6 g /100 g

białko (B) 4,3 g /100 g

sól (S) 1,2 g /100 g

Posmakuj również