Dorsz z puree ziemniaczano-marchewkowym, fasolką i sosem francuskim

Ta pyszna ryba w otoczeniu delikatnych dodatków jest cennym źródłem białka i kwasów omega-3, które mają dobroczynny wpływ na serce. Jedząc to danie robisz przysługę swojemu ciału, a przede wszystkim… podniebieniu!

Składniki

Puree ziemniaczano-marchewke 45% (ziemniaki, marchew, masłomleko, sól), dorsz 20% (dorsz 98%, olej rzepakowy, sól, pieprz biały), fasolka 20% (fasolka zielona, masło, sól, cukier, czosnek), sos francuski 15% (por, śmietana, cebula, wino białe, masło, sól, olej rzepakowy, cukier, ocet winny, pieprz czarny, mąka pszenna).

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 100 kcal /100 g
tłuszcz (T) 4,8 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g /100 g
węglowodany (W) 7,6 g /100 g
- w tym cukry 2,8 g /100 g
białko (B) 5,6 g /100 g
sól (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również