Kotlet pożarski z puree i marchewką w talarkach

Delikatny kotlet pożarski z idealnie doprawionego mięsa drobiowego. Zawsze aromatyczny
i doskonały, przyrządzany z pasją i dbałością o każdy szczegół.

Składniki 

Puree 47% (ziemniaki, masłosól), kotlet pożarski 28% (mięso drobiowe, masłojajaśmietanabułka tartaolej rzepakowy, pieprz czarny, sól), marchewka 25% (marchew, masło, czosnek, pieprz czarny, sól).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 102 kcal /100 g
tłuszcz (T) 4,3 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g /100 g
węglowodany (W) 12,5 g /100 g
- w tym cukry9,9 g /100 g
białko (B) 5,0 g /100 g
sól (S) 1,0 g /100 g

Posmakuj również