Kotlety drobiowe w sosie pieczarkowym z kaszą bulgur

Wyśmienite kotlety drobiowe w gęstym, wyrazistym sosie pieczarkowo-śmietanowym podane z odżywczą kaszą bulgur. Idealna propozycja na pyszny obiad.

Składniki 

Kasza bulgur 50%, kotlety drobiowe 25% (mięso z podudzia kurczaka 62%, bułka tarta, cebula, olej rzepakowy, jajaśmietana, pieprz, sól) sos pieczarkowy 25% (śmietana, pieczarki 45%, cebula, mąka pszenna, podgrzybki grys, pieprz czarny, sól ).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzać około 2-3 minuty (750W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być  gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 158 kcal /100 g

tłuszcz (T) 6,8 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g /100 g

węglowodany (W) 19,3 g /100 g

- w tym cukry0,7 g /100 g

białko (B) 6,6 g /100 g

sól (S) 0,2 g /100 g

Posmakuj również