Kurczak z grilla ze szpinakiem i makaronem orzo

Delikatna grillowana pierś z kurczaka w aksamitnym sosie z odżywczego szpinaku i śmietany, podana z oryginalnym makaronem orzo, to nasza propozycja na zdrowy posiłek.

Składniki

Makaron 42% (mąka z pszenicy durum, woda), sos szpinakowy 38% (śmietana, szpinak 31%, woda, cebula, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa), kurczak 20% (filet z kurczaka 98%, sól, olej rzepakowy, pieprz czarny, papryka słodka mielona).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2°C – 5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 673 kJ/ 161 kcal /100 g
tłuszcz (T) 6,3 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g /100 g
węglowodany (W) 18,6 g /100 g
- w tym cukry1,2 g /100 g
białko (B) 5,5 g /100 g
sól (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również