Makaron z pesto i grillowanym kurczakiem

Ręcznie robione pesto z dodatkiem soczyście grillowanego kurczaka oraz makaronu farfalle to poezja smaku.

Składniki 

Makaron 45% (100% mąka z pszenicy durum), kurczak filet 23%, ser ementaler (mleko, sól, kultury bakterii) 19% (27% tł.), olej rzepakowy 10%, natka pietruszki 2%, płatki migdałowe, czosnek, sól, pieprz, papryka czerwona (suszona/mielona).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 318 kcal /100 g
tłuszcz (T) 13,1 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g /100 g
węglowodany (W) 34,2 g /100 g
- w tym cukry0,1 g /100 g
białko (B) 14,8 g /100 g
sól (S) 1,9 g /100 g

Posmakuj również