Makaron z pesto rosso na ostro i grillowanym kurczakiem

Propozycja dla tych, którzy kochają zdecydowane smaki. Nasze klasyczne połączenie pysznego drobiu z makaronem w tej wersji, dzięki smakowi czerwonego pesto, zachwyci fanów dobrze doprawionej kuchni.

Składniki 

Makaron 50% (mąka z pszenicy durum, woda), kurczak % (kurczak filet 97%, olej rzepakowy, papryka słodka, sól, pieprz czarny), pesto rosso 25% (pomidory bez skórek, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, pieprz cayenne).

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 193 kcal /100 g
tłuszcz (T) 6,3 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g /100 g
węglowodany (W) 23,0 g /100 g
- w tym cukry1,3 g /100 g
białko (B) 10,5 g /100 g
sól (S) 1,1 g /100 g

Posmakuj również