Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym z puree i marchewką

Soczyste pulpety z kremowym puree ziemniaczanym i pyszną marchewką to sycące, delikatne
i wspaniałe danie, które Was zachwyci.

Składniki

Ziemniaki 45%, marchew 27%, mięso mielone z podudzia kurczaka 13%, śmietana 5%, cebula, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), sól, masłomąka pszenna, czosnek, pieprz czarny mielony, olej rzepakowy.

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 121 kcal /100 g
tłuszcz (T) 4,6 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g /100 g
węglowodany (W) 14,8 g /100 g
- w tym cukry1,3 g /100 g
białko (B) 3,7 g /100 g
sól (S) 1,5 g /100 g

Posmakuj również