Sznycle z kurczaka z puree i marchewką

Soczyste panierowane piersi z kurczaka podane z kremowym puree ziemniaczanym, marchewką baby ugotowaną na parze oraz aromatycznym masłem ziołowym to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Składniki

Puree 43% (ziemniaki 88%, mlekomasło, sól), marchewka 30% (marchewka 99%, sól, czosnek, cukier), sznycle z kurczaka 25% ( filet z kurczaka 66%, jajabułka tartamąka pszenna, sól, pieprz czarny), masło ziołowe 3%  (masło 81%,  natka pietruszki, czosnek, sól).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2°C – 5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 500 kJ /119 kcal /100 g

tłuszcz (T) 3,4 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g /100 g

węglowodany (W) 14,7 g /100 g

- w tym cukry1,1 g /100 g

białko (B) 6,1 g /100 g

sól (S) 1,1 g /100 g

Posmakuj również