Sznycle z kurczaka z puree i marchewką

Soczyste panierowane piersi z kurczaka podane z kremowym puree ziemniaczanym, marchewką baby ugotowaną na parze oraz aromatycznym masłem ziołowym to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Składniki

Puree 42,5% (ziemniaki 88,4%, mleko, mix mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy, sól), marchewka 30% (marchewka 99,2%, cukier, sól, przyprawy), sznycle z kurczaka 25% (filet z kurczaka 68%, olej rzepakowy, masa jajowabułka tartamąka pszenna, sól), masło ziołowe 2,5%  (masło,  natka pietruszki, czosnek suszony, sól).

Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam. 

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2°C – 5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 648 kJ /155 kcal /100 g

tłuszcz (T) 8,0 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g /100 g

węglowodany (W) 12,6 g /100 g

- w tym cukry2,7 g /100 g

białko (B) 7,5 g /100 g

sól (S) 1,0 g /100 g

Posmakuj również