Vegeburger z pieczonymi warzywami i wakame

Burger z kaszy jaglanej podany z pieczonymi warzywami: marchewką, selerem i burakiem przyprawionymi aromatycznym tymiankiem oraz glonami wakame z olejem sezamowym to wegetariańska propozycja zdrowego i oryginalnego posiłku.

Składniki 

Warzywa pieczone 50% (marchew 39%, burak 39%, seler 19%, olej rzepakowy, czosnek, sól, pieprz biały, tymianek), burger wegański 30% (kasza jaglana, olej rzepakowy, cebula czerwona, marchew, bułka tartamąka pszenna, sezam ziarno, kolendra, sos sojowy jasny (sojamąka pszenna, sól, cukier, woda), sól, pieprz czarny, imbir, papryka chilli, natka pietruszki), wekame  20%( wakame 78%, olej sezamowy)

Sposób przygotowania

Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii - danie może być bardzo gorące!

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 147 kcal /100 g
tłuszcz (T) 9,7 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g /100 g
węglowodany (W) 15,4 g /100 g
- w tym cukry 2,8 g /100 g
białko (B) 2,8 g /100 g
sól (S) 1,1 g /100 g

Posmakuj również