Gulasz węgierski

Klasyczne danie kuchni węgierskiej. Zabiera w kulinarną podróż na bliskie południe Europy. Aromatyczny i esencjonalny gulasz wieprzowy ze świeżymi pomidorami, słodką oraz charakterystyczną ostrą papryczką. Danie idealne na obiad lub kolację.

Składniki

woda, łopatka wieprzowa, pomidory krojone bez skórek, ziemniaki, papryka czerwona, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, czosnek, mąka pszenna, przyprawy, olej rzepakowy, sól, cukier.

Sposób przygotowania

Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii - danie może być bardzo gorące.

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 116 kcal /100 g

tłuszcz (T) 7,4 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g /100 g

węglowodany (W) 7,1g /100 g

- w tym cukry2,2 g /100 g

białko (B) 5,9 g /100 g

sól (S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również