Bigos staropolski

Staropolski bigos z dodatkiem mięs i aromatycznych podgrzybków. Przygotowany według tradycyjnej receptury oddaje esencję polskiej kuchni.

Składniki

kapusta biała kiszona, kapusta biała świeża, pieczarki, cebula, kiełbasa zwyczajna (mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, cukier, przyprawy naturalne), łopatka wieprzowa, boczek wędzony, koncentrat pomidorowy, podgrzybki, sos sojowo-grzybowysoja,mąka pszenna, woda, sól, cukier, ekstrakt grzybowy), czosnek, majeranek, liść laurowy, pieprz czarny, ziele angielskie.

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 112 kcal /100 g

tłuszcz (T) 5,5 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g /100 g

węglowodany (W) 4,2 g /100 g

- w tym cukry1,7 g /100 g

białko (B) 9,1 g /100 g

sól (S) 1,5 g /100 g

Posmakuj również