Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem przygotowana według tradycyjnej receptury z dodatkiem pachnącego majeranku i ziela angielskiego.

Składniki 

Woda, fasola 17%, cebula, kiełbasa zwyczajna  (mięso wieprzowe, mięso wołowe, przyprawy, sól peklująca, skrobia ziemniaczana), boczek wędzony, koncentrat pomidorowy, czosnek, liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, papryka słodka, sól, pieprz czarny.

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 194 kcal /100 g

tłuszcz (T) 5,1 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g /100 g

węglowodany (W) 23,4 g /100 g

- w tym cukry16,1 g /100 g

białko (B) 15,9 g /100 g

sól (S) 1,0 g /100 g

Posmakuj również