Lasagne Bolognese

Ukochana przez Polaków klasyczna potrawa włoskiej kuchni. W naszym wydaniu smakuje dokładnie tak, jak w Rzymie czy Neapolu. Przy niej nawet najwybredniejsi fani Italii krzykną „mamma mia”!

Składniki

Sos bolognese 66% (pomidory bez skórek, mięso wieprzowe mielone,marchew, mięso wołowe mielone, cukier, olej, seler, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, pieprz czarny, majeranek, oregano), makaron lasagne 19%(mąka z pszenicy durum, woda), sos beszamel 12% (mlekomasłomąka pszenna, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny), ser ementaler 3% (mleko, sól, kultury bakterii).

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 180 kcal /100 g

tłuszcz (T) 8,7 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g /100 g

węglowodany (W) 14,8 g /100 g

- w tym cukry4,2 g /100 g

białko (B) 9,6 g /100 g

sól (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również