Lasagne ze szpinakiem

Zielona wersja jednej z ukochanych i najbardziej rozpoznawalnych włoskich potraw. Makaron przełożony serem, delikatnym sosem beszamelowym i szpinakiem w liściach to sycąca propozycja nie tylko dla wegetarian. Palce lizać!

Składniki

szpinak 38%, mix maślanki i olejów roślinnych, mleko, makaron lasagne (mąka z pszenicy durum, woda), ser (mleko, sól, kultury bakterii), cebula, czosnek, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), mąka pszenna, sól, przyprawy, olej rzepakowy.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 173 kcal/ 724 kJ /100 g

tłuszcz (T) 12,5 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,5 g /100 g

węglowodany (W) 11,9 g /100 g

- w tym cukry2,3 g /100 g

białko (B) 6,0 g /100 g

sól (S) 1,0 g /100 g

Posmakuj również