Makaron azjatycki z kurczakiem w sosie orzechowym

Makaron azjatycki z soczystym kurczakiem i aksamitnym sosem orzechowo-sezamowym to potrawa dla miłośników kuchni dalekiego wschodu. Danie kusi niepowtarzalnym smakiem i aromatem.

Składniki

Makaron ryżowy 18,5% (mąka ryżowa, woda), mięso z podudzia kurczaka 16,3%, papryka czerwona, marchew, cebula,orzeszki ziemne1,9%, seler,;masło orzechowe 1,6% (orzeszki ziemne 69%, olej słonecznikowy, dekstroza, tłuszcz palmowy, sól), sos sojowy (woda, sól, sojamąka pszenna), olej sezamowy, grzyby mun, mąka ziemniaczana, sezam ziarno, pieprz cayenne.

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski, nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 553/kJ /132 kcal /100 g
tłuszcz (T) 5,2 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /100 g
węglowodany (W) 18,8 g /100 g
- w tym cukry2,9 g /100 g
białko (B) 2,6 g /100 g
sól (S) 0,4 g /100 g

Posmakuj również