Makaron Carbonara

Klasyczny włoski makaron z pszenicy durum w kremowym sosie carbonara z wędzonym boczkiem.  Najlepiej smakuje posypany świeżo startym parmezanem z dodatkiem ulubionych orzechów.

Składniki

Makaron 59% (mąka z pszenicy durum, woda), sos carbonara 41% (śmietana, boczek wędzony, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 230 kcal /100 g

tłuszcz (T) 16,3 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,1 g /100 g

węglowodany (W) 16,7 g /100 g

- w tym cukry2,2 g /100 g

białko (B) 4,9 g /100 g

sól (S) 0,6 g /100 g

Posmakuj również