Spaghetti Bolognese

Jego smak zna i kocha każde polskie dziecko. W naszym wydaniu kompozycja aromatycznego mięsnego sosu oraz klasycznego włoskiego makaronu zadowoli tak najmłodszych, jak i tych starszych smakoszy.

Składniki 

Sos bolognese 50% (pomidory bez skórek, mięso z podudzia kurczaka, cebula, koncentrat pomidorowy, marchew, masłoseler, czosnek, cukier, sól, olej rzepakowy, mąka pszenna, pieprz czarny, oregano), makaron spaghetti 50% (mąka z pszenicy durum, woda).

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 135 kcal /100 g
tłuszcz (T) 4,2 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g /100 g
węglowodany (W) 17,7 g /100 g
- w tym cukry 2,3 g /100 g
białko (B) 5,8 g /100 g
sól (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również