Dorsz z puree groszkowo-cukiniowym i żółtą fasolką

Idealne rozwiązanie dla zapracowanych i "szybko żyjących" osób, które pilnują swojego bilansu energetycznego. Posiłek o odpowiedniej zawartości chudego białka. Zielone królestwo, czyli groszek i cukinia dają nam dużą ilość antyoksydantów. Lekko przyprawione o neutralnym, ale wyraźnym smaku. Palce lizać!

Składniki

Puree 50% (ziemniaki, groszek zielony 26%, cukinia 26%, masło, sól, ksylitol, pieprz czarny), fasolka 23% (fasolka żółta 99%, sól, czosnek), dorsz 20% (dorsz 97%, sól, olej rzepakowy, pieprz biały), sos imbirowy 7% ( woda, śmietanka pasteryzowana, imbir, masło, mąka pszenna, sól, ksylitol, pieprz biały).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 469 kJ /112 kcal /100 g

tłuszcz (T) 4,6 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g /100 g

węglowodany (W) 9,5 g /100 g

- w tym cukry1,7 g /100 g

białko (B) 7,8 g /100 g

sól (S) 1,1 g /100 g

Posmakuj również