Makaron razowy penne z indykiem, pieczonymi warzywami i suszonymi pomidorami

Klasyk w nieco innej odsłonie smakowej. Pełnowartościowy posiłek z produktem pełnoziarnistym (bogatym w błonnik), co przekłada się na uczucie sytości na dłużej niż chwilę po intensywnym treningu. Idealne połączenie smaków mięsa i suszonych pomidorów - uczta dla ciała i dla kubków smakowych!

Składniki

Makaron z pomidorami suszonymi 38% (makaron 74% (mąka pełnoziarnista z pszenicy durum, woda), pomidory suszone 13% (pomidory suszone, olej rzepakowy, sól), słonecznik łuskany), warzywa pieczone 37% (marchew, seler, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny, tymianek, czosnek),  indyk 25% (udziec z indyka 96%, olej rzepakowy, czosnek, sól, papryka słodka mielona, pieprz czarny).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.

Po zdjęciu kartonowej opaski, nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty 750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 649 kJ /155 kcal /100 g
tłuszcz (T) 5,0 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g /100 g
węglowodany (W) 15,3 g /100 g
- w tym cukry1,8 g /100 g
białko (B) 10,6 g /100 g
sól (S) 0,6 g /100 g

Posmakuj również