Medaliony w sosie pomidorowym z makaronem

Pełnowartościowe, lekkie i przede wszystkim zdrowe danie. Indyk daje odpowiednią jakość spożywanego białka, które jest lekkostrawne i stanowi budulec ciała dzieci. Sos jest źródłem błonnika pokarmowego, a brak dodatku konserwantów, barwników i aromatów daje gwarancję zdrowego i bezpiecznego dania dla dzieci.

Składniki

Makaron 44% ( mąka z pszenicy durum, woda), sos pomidorowy 37% (pomidory bez skórek 88%,masło, woda, ksylitol, mąka pszenna, sól, pieprz czarny), medaliony 19% (mięso z udźca indyka 84%, cebula, bułka tarta, sól, olej rzepakowy, pieprz czarny).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 123 kcal /100 g

tłuszcz (T) 3,4 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g /100 g

węglowodany (W) 17,5 g /100 g

- w tym cukry0,2 g /100 g

białko (B) 3,4 g /100 g

sól (S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również