Barszcz biały z pieczoną kiełbasą

Barszcz biały z pieczoną kiełbaską to klasyka polskiej kuchni. Doskonały w smaku! Nie może go zabraknąć na Wielkanocnym stole!

Składniki

woda, śmietana, cebula, chrzan tarty (54% korzeń chrzanu, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, sól, mleko w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, słodka serwatka w proszku z mleka), mąka pszenna, mąka ziemniaczana, czosnek, susz warzywny (sól, marchew, cebula, pasternak, pietruszka, lubczyk, por), ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, kiełbasa biała wieprzowa 9% (mięso wieprzowe 95%, przyprawy, glukoza, aromaty. Produkt w jelicie naturalnym wieprzowym).

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 91 kcal /100 g

tłuszcz (T) 7,1 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g /100 g

węglowodany (W) 4,4 g /100 g

- w tym cukry1,0 g /100 g

białko (B) 2,8 g /100 g

sól (S) 1,1 g /100 g

Posmakuj również