Barszcz ukraiński

Klasyczny, smakowity barszcz przyrządzony według oryginalnej receptury zza wschodniej granicy. Zupa o bardzo bogatym smaku jest odpowiednia o każdej porze roku.

Składniki

Woda, burak czerwony 20%, ziemniaki, śmietana, fasola czerwona, kapusta biała świeża, fasolka szparagowa zielona, pomidory bez skórek, seler, por, sok z buraka kiszonego 2,5% (sok z buraka ćwikłowego kiszonego, chrzan, czosnek, liść laurowy, sól), cukier, ocet spirytusowy, sól, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy, czosnek.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 77 kcal /100 g
tłuszcz (T) 1,2 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g /100 g
węglowodany (W) 14,3 g /100 g
- w tym cukry 2,1 g /100 g
białko (B) 2,5 g /100 g
sól (S) 3,5 g /100 g

Posmakuj również