Krupnik jarski

Klasyczny polski krupnik, tym razem w wersji bezmięsnej. Teraz również wegetarianie mogą rozgrzać się pyszna zupą w chłodne dni. Dzięki dodatkowi świeżych ziół zachwyca głębokim smakiem.

Składniki 

Woda, ziemniaki, kasza jęczmienna 12%, cebula, marchew, pietruszka, seler, pasternak, lubczyk, por, olej rzepakowy, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, sól.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 33 kcal /100 g
tłuszcz (T) 0,5 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g /100 g
węglowodany (W) 5,9 g /100 g
- w tym cukry1,1 g /100 g
białko (B) 0,9 g /100 g
sól (S) 0,7 g /100 g

Posmakuj również