Zupa grochowa

Ponadczasowa klasyka będąca połączeniem grochu, ziemniaków i aromatycznego wywaru z włoszczyzny. Całość gotowana tradycyjnie na wędzonce i doprawiona świeżymi przyprawami. Świetna propozycja na posiłek dodający energii lub jako pierwsze danie rodzinnego obiadu.

Składniki

woda, ziemniaki, groch 9,5%, kiełbasa wieprzowo – wołowa (mięso wieprzowe, mięso wołowe, skórki wieprzowe, woda, sól, skrobia, izolat białka sojowego, przyprawy), włoszczyzna (marchew, por, pietruszka, seler), kości wędzone wieprzowe, cebula, czosnek, mieszanka przypraw, olej rzepakowy, sól.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 114 kcal /100 g

tłuszcz (T) 5,9 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g /100 g

węglowodany (W) 10,2 g /100 g

- w tym cukry1,2 g /100 g

białko (B) 5,3 g /100 g

sól (S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również