Zupa grzybowa

Zupa grzybowa na bazie podgrzybków i pieczarek. Sycący posiłek według tradycyjnej receptury, idealny na chłodniejsze dni.

Składniki

Woda, ziemniaki, podgrzybki 6%, pieczarki 6%, seler, śmietana, marchew, pietruszka, sól, sos sojowo-grzybowy (sojamąka pszenna, woda, sól, cukier, ekstrakt grzybowy), czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 90 kcal /100 g
tłuszcz (T) 4,0 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g /100 g
węglowodany (W) 12,0 g /100 g
- w tym cukry 0,5 g /100 g
białko (B) 2,0 g /100 g
sól (S) 1,4 g /100 g

Posmakuj również