Zupa koperkowa

Delikatna zupa koperkowa przygotowana na bazie warzyw z dodatkiem świeżego koperku. Doskonała propozycja na smaczny, domowy obiad.

Składniki

Woda, ziemniaki, marchew, por, selerśmietana, koperek 3%, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 30 kcal /100 g

tłuszcz (T) 0,8 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /100 g

węglowodany (W) 4,8 g /100 g

- w tym cukry0,9 g /100 g

białko (B) 0,8 g /100 g

sól (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również