Zupa krem z dyni

Dynia w połączeniu z aromatycznymi ziołami i przyprawami tworzy niepowtarzalny smak kremu.
Tak przygotowany jest idealną propozycją na chłodniejsze dni.

Składniki

Woda, dynia 35%, ziemniaki, marchew, cebula, śmietana, ocet winny, czosnek, cukier, kaszka kukurydziana, kurkuma, papryka słodka mielona, tymianek, kmin rzymski, kminek, cynamon, oregano, imbir, cukier, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy.

Sposób przygotowania 

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 44 kcal /100 g

tłuszcz (T) 1,5 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g /100 g

węglowodany (W) 9,1 g /100 g

- w tym cukry3,8 g /100 g

białko (B) 1,5 g /100 g

sól(S) 1,0 g /100 g

Posmakuj również