Zupa krem z pieczonej papryki i mascarpone

Smak pieczonej papryki w połączeniu z kremowym serkiem mascarpone tworzy oryginalną kompozycję, która zaskoczy niejedno podniebienie. Doskonała propozycja na sycący i smaczny posiłek.

Składniki

Pomidory krojone bez skórek, woda, papryka czerwona 18%, marchew, cebula, ser mascarpone 3% (śmietanka pasteryzowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), czosnek, cukier, papryka słodka mielona, sól, olej rzepakowy, pieprz cayenne.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 167 kJ /40 kcal /100 g

tłuszcz (T) 1,7 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g /100 g

węglowodany (W) 6,8 g /100 g

- w tym cukry2,0 g /100 g

białko (B) 0,5 g /100 g

sól (S) 0,7 g /100 g

Posmakuj również