Zupa krem z pieczonych białych warzyw

Aksamitny, delikatny krem z pieczonego selera, pietruszki, białej rzodkiewki z nutą głębokiej w smaku oliwy truflowej. Otulająca porcja sezonowych warzyw, pieczonych w piecu dla uzyskania głębszych walorów smakowych, idealnie sprawdzi się w chłodniejsze dni.

Składniki 

woda, biała rzodkiew 8,1%, pietruszka 8,1%, seler 8,1%, cukinia 7,2%, ziemniaki 6,7%, mix maślanki i olejów roślinnych, cebula 5,1%, przyprawy, sól, olej rzepakowy, oliwa z oliwek (oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, aromat, aromat naturalny białej trufli).

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 58 kcal/ 243 kJ /100 g

tłuszcz (T) 3,9 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g /100 g

węglowodany (W) 5,1 g /100 g

- w tym cukry1,8 g /100 g

białko (B) 1,2 g /100 g

sól (S) 0,7 g /100 g

Posmakuj również