Zupa krem z pomidorów

W aksamitnym kremie przygotowanym według oryginalnej włoskiej receptury kryje się esencja smaku pomidorów wzbogacona odpowiednio dobranymi przyprawami.

Składniki

Woda, pomidory bez skórek 24%, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, ziemniaki, selerśmietana, cukier, sól, pieprz czarny, czosnek, olej rzepakowy, oregano, bazylia.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 55 kcal /100 g

tłuszcz (T) 2,7 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g /100 g

węglowodany (W) 6,3 g /100 g

- w tym cukry2,1 g /100 g

białko (B) 1,7 g /100 g

sól (S) 1,4 g /100 g

Posmakuj również