Zupa krem z zielonego groszku i szparagów

Aksamitny krem z zielonego groszku i białych szparagów to zupa wyjątkowo lekka, a zarazem pożywna. Dzięki zawartości szparagów jest źródłem witamin i mikroelementów.

Składniki 

Woda, groszek zielony 25%, cukinia, ziemniaki, cebula, szparagi białe 3%, śmietana, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 54 kcal /100 g
tłuszcz (T) 1,3 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g /100 g
węglowodany (W) 10,5 g /100 g
- w tym cukry6,6 g /100 g
białko (B) 3,4 g /100 g
sól (S) 1,2 g /100 g

Posmakuj również