Zupa ogórkowa

Tradycyjna zupa polskiej kuchni na bazie ogórków kiszonych z dodatkiem świeżych warzyw to doskonała propozycja na codzienny, domowy obiad.

Składniki

Woda, ogórek kiszony 21%, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, śmietana, koperek, cukier, pieprz ziołowy (gorczyca, majeranek, cząber, kminek, tymianek, curry, chilli), czosnek, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 65 kcal /100 g
tłuszcz (T) 4,3 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g /100 g
węglowodany (W) 7,5 g /100 g
- w tym cukry0,7 g /100 g
białko (B) 1,4 g /100 g
sól (S) 1,5 g /100 g

Posmakuj również