Zupa orientalna

Idealna propozycja dla osób ceniących sobie smaki Dalekiego Wschodu. Zachwyca oryginalnym, lekko pikantnym smakiem. Jej aromat na długo pozostanie w pamięci.

Składniki

Woda, mleko kokosowe (ekstrakt kokosowy 60%, woda), mięso z podudzia kurczaka, marchew, śmietana, pieczarki, sos rybny (ekstrakt rybny, sól, cukier), makaron sojowy (fasola zielona mung, groszek, skrobia kukurydziana, woda), sos sojowy jasny (soja, mąka pszenna, sól, cukier, woda), pasta tom kha (sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, skórka z limonki kaffir, szalotka, korzeń kolendry, chilli), grzyby mun, imbir, ocet winny, trawa cytrynowa, papryka słodka mielona, pieprz cayenne, czosnek, sól.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 265 kJ/ 63 kcal /100 g

tłuszcz (T) 3,6 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g /100 g

węglowodany (W) 4,2 g /100 g

- w tym cukry0,7 g /100 g

białko (B) 2,6 g /100 g

sól (S) 0,2 g /100 g

Posmakuj również